Norsk kylling Anolytech

Anolytech Norge AS levererar banbrytande desinfektionsteknologi till Norsk Kylling AS

Bättre vattenkvalitet utan användning av giftiga eller miljöskadliga kemikalier.

 

Anolytech Norge AS är stolta över att kunna meddela att de har påbörjat leveranser av sin avancerade desinfektionsteknik till Norsk Kylling AS, med ett specifikt mål att uppnå rent och bakteriefritt vatten i deras produktionsanläggningar. Detta samarbete markerar ett viktigt steg framåt i den hållbara utvecklingen av livsmedelsproduktion i Norge.

 

Anolytechs teknologi är effektiv i bekämpningen av biofilm i rörsystem, ett vanligt problem inom livsmedelsproduktion som leder till tillväxt av oönskade mikroorganismer. Genom användning av Anolytechs teknik och den unika desinfektionslösningen AnoDes, som produceras av endast vatten, salt och elektricitet, är det möjligt att uppnå bakteriefritt vatten i produktionsanläggningen utan att använda giftiga eller miljöskadliga kemikalier.

 

Norsk Kylling framhäver att teknologin är framtidssäker och hållbar, och tycker det är mycket positivt att den hittills har visat minskad förekomst av biofilm och generellt högre vattenkvalitet.

 

Lösningen har bidragit till att förenkla rengöringen, utan att använda miljöskadliga kemikalier. Detta har direkt påverkan på både effektivitet och hållbarhet i produktionen.

 

Norsk Kylling driver en helintegrerad värdekedja för hållbar produktion av kyckling. Tillsammans med 142 bönder i mellersta Norge levererar de hälsosam och säker mat av hög kvalitet. År 2022 blev Norsk Kylling den första producenten i världen att ställa om hela produktionen enligt den internationella djurvälfärdsstandarden European Chicken Commitment (ECC). Utöver medvetna val inom djurvälfärd är företaget också engagerat i att välja lösningar som minskar miljöbelastningen.

 

Anolytechs systemAnolytechs system representerar en avsevärt mer hållbar metod för desinfektion än traditionella metoder. Detta är ett exempel på hur industriella aktörer kan arbeta tillsammans mot en mer hållbar och effektiv produktion, och vi är stolta över att sätta nya standarder inom industriell hållbarhet.

Dela inlägget

Add Your Heading Text Here